Chalmers del av nytt biologiskt mångfaldscenter

2016-12-29 10:15  
Fisk på botten av Östersjön. Foto: Rasmus Loeth Petersen / Alamy

Ett nytt centrum för biologisk mångfald ska startas i Göteborg. I Göteborgs Centrum för Globala Biodiversitetsstudier, som det nya centret kallas, ingår 13 olika institutioner.

Göteborgs Universitet, Nordens Ark, Havets Hus, Universeum och Chalmers är några av deltagarna i samarbetet som officiellt startar vid årsskiftet.

Den huvudsakliga uppgiften blir att utöka och vidareutveckla forskningen om biodiversitet samt att på ett bättre sätt länka samman forskare, beslutsfattare och allmänhet.

”Verksamheten ska bygga på fyra pelare: upptäcka, lära sig, utforska och skydda. Mer specifikt innebär detta utökad forskning genom inventeringar och insamlingar, modernisering av laboratoriemiljön för sekvensering av olika arter och mer samarbeten”, säger professor Alexandre Antonelli, föreståndare för det nya centret, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer