Takras på SSAB – slår hårt mot produktionen

2021-02-24 10:47  
SSAB i Luleå. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ståltillverkaren SSAB har drabbats av ett takras vid sin produktionsanläggning i Luleå. En del av taket rasade in under gårdagskvällen och produktionen har delvis fått stoppas.

– Vi kan bekräfta att det är en del av taket som har rasat in. Ingen är skadad, det är ett område där få personer rör sig. Vi kör halv produktion tills vidare, säger Karin Edfast, informationschef på SSAB i Luleå.

Experter har kommit till platsen för att utreda vad som föranledde takraset. Det finns ännu ingen prognos när full produktion kan starta igen.

– Vi hoppas komma i gång med produktionen inom kort, säger Karin Edfast.

Läs mer: Rotsaker gör cement starkare – och elektrisk

Det är den så kallade stränggjutningenen på stålverket i Luleå som påverkas av raset. Hur produktionsstörningen påverkar SSAB i stort kan inte Karin Edfast svara på i nuläget, men anläggningen, som enligt Dagens industri producerar runt 40 000 ton stål i veckan, går på halvfart tills vidare.

Mer om: SSAB Stål

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer