Elracer till 100 på 2,5 sekunder

2009-01-27 09:52  
Aero EV från Shelby Super Cars

Aero EV är en racersportbil från Shelby Super Cars som ska serietillverkas i slutet av året. Den accelererar till 100 km/h på 2,5 sekunder.

Tillverkaren anser sig ha ett unikt drivpaket med anpassningsbart effektuttag, låg vikt, kompakta mått och kort laddningstid.

Enligt Shelby Super Cars ska räckvidden vid fulladdning ligga på mellan 240 och 320 km. Batterierna uppges kunna ladda fullt på tio minuter från en strömkälla på 220 V.

Bolagets grundare och chefskonstruktör Jerod Shelby säger i ett pressmeddelande att företaget under de närmaste åren ska använda drivsystemet till eldrivna personbilar med effekten 200 hästkrafter, mindre lastbilar på 500 hästkrafter och större militärfordon och långtradare på över tusen hästkrafter.

Aero EV kommer att få en toppfart på över 200 km/h. Shelby tillverkar även racersportbilen Ultimate Aero, som 2007 klassades som världens snabbaste bil registrerad för vanlig trafik. Med en bensindriven V8 som kraftkälla nådde en sådan bil 412 km/h, vilket noterades av Guinness rekordbok.

Håkan Abrahamson

Mer om: Batterier Shelby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt