Officiellt: Så lång räckvidd får Toyota Bz4x

2022-03-29 13:51  
Toyota Bz4x. Foto: Toyota

Låg förbrukning före stort batteri. Det är Toyotas strategi för att få lång räckvidd. Nu meddelar de exakt hur långt elbilen Bz4x tar sig.

Snart gör Toyotas första elbil entré i Europa. Och även om många anser att det inte är en dag för tidigt, menar biljätten att tiden är precis rätt. Detta för att man först nu fått till rätt parametrar för att elbilen ska vara överkomlig för den breda massan.

Modellen i fråga går under namnet Bz4x och även om en hel del har varit känt om bilen – har ett par viktiga siffror saknats. Förbrukning och räckvidd.

Läs mer: Toyota överraskar – visar 15 nya elbilsmodeller

Crossovern har ett batteripack om 74,1 kWh och kan fås både som fram- och fyrhjulsdriven. Detta med antingen en eller två elmotorer om 80 kW vardera. Och så till den så viktiga siffran räckvidd. I den framhjulsdrivna versionen ska det gå att köra upp till 511 kilometer. Att man uppnår en så hög siffra beror på att förbrukningen ligger på låga 1,45 kWh per mil. Vill man ha en fyrhjulsdriven bil så kapas räckvidden ner till 466 km på grund av att förbrukningen går upp till 1,6 kWh.

Oavsett vad för version man väljer är Toyota självsäkra nog att ge rejäl garanti. De utlovar nämligen att batterigaranti om 70 procent efter tio år eller 100 000 mil.

Felix Björklund

Mer om: Elbilar Toyota

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt