Här är ingenjörernas bästa Android-appar

Vi efterlyste bästa jobbapparna och fick bara in Iphone-tjänster. Nu tar Android-lurarna revansch genom läsarnas topplista. Här ser du vad de heter, du får läsarnas egna kommentarer kring appen och en länk för att ladda ner den.

Pris: I Sverige går det än så länge bara att ladda ner gratisapparna. Den som vill använda betalprogram får istället skaffa sina program från annat håll än den officiella programbutiken Android Market.

Här hittar du dem: Alla programmen på listan finns att ladda ner från Android Market som man når via alla mobiler med operativsystemet Android.

1. HandyCalc Calculator
Betyg i Android Market:
4.5/5
Kommentar: Grym miniräknare med hur mycket funktioner som helst om man orkar lära sig.

2. K-9
Betyg i Android Market:
4/5
Kommentar: K-9, som är en utmärkt mailklient med stöd för multipla profiler och även PGP via APG.

3. Prefixer
Betyg i Android Market:
4.5/5
Kommentar: Prefixer är ovärderlig för alla de som sitter med specialabonnemang på företagen. Många gånger kräver företagsabonnemangen att man lägger till givna prefix/suffix till de telefonnummer man ringer för att samtalet antingen ska kopplas via någon växel, gå på privatfaktura eller liknande. Med appen Prefixer slipper användaren allt detta. Appen lägger sig som ett filter vid uppringningar och manipulerar utgående nummer enligt de regler som användaren själv sätter upp. Inga ändringar behövs i telefonboken! Det går att definiera obegränsat med regler för hur användaren vill att appen ska fungera. Reglerna kan sättas upp att gälla under vissa dagar eller tider på dygnet. Det går även smidigt att dela med sig av sina egendefinierade regler till kollegor via QR-koder eller klickbara länkar som öppnas direkt av appen.

4. Call Confirm
Betyg i Android Market:
5/5
Kommentar: Löser det störande problemet med touchmobiler som orsakar hel del oavsiktliga felringningar. Call Confirm fixar det genom att man får godkänna sitt samtal innan det börjar ringa ut.

5. Keeper
Betyg i Android Market:
4.5/5
Kommentar: Säker lösenordsprogramvara. Kom ihåg dina lösenord, koder etc. Lagras och sparar din data med militär-typ, 128-bitars AES.

6. Name Generator
Betyg i Android Market:
4/5
Kommentar: Jag jobbar som utvecklare och det händer ganska ofta att man behöver fylla databaser med testpersoner. Istället för att bara stoppa in en massa nonsens använder jag mig då av en applikation jag hittade på. Det gör ett klart bättre intryck på kunder i till exempel Korea, om personerna i demot faktiskt har riktiga koreanska namn.

7. ConnectBot
Betyg i Android Market:
5/5
Kommentar: ConnectBot - kopplar via SSH upp mig till servern på jobbet så jag kan jobba från hängmattan.

8. Remember The Milk
Betyg i Android Market:
4.5/5
Kommentar: Remember The Milk är en bra nättjänst för komihåg-listor. Med Android-programmet från tjänsten finns listorna enkelt tillgängliga i telefonen.

Fotnot: Betygen från Android Market gällde i september 2010.

Oavsett operativsystem...

Två andra bra Android-program är Dropbox och Evernote, som också fanns med på listan över bra Iphone-program som publicerades i slutet av augusti.

Mats Lewan

Katarina Ellemark

Anders Thoresson

Mer om: Appar Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt