Tekniknyheter

Här är artiklarna som har lockat flest läsare i år

Utsläpp från elbilar, supersnabba elcyklar bortglömda sjukhuslokaler – här är Ny Tekniks mest lästa artiklar hittills 2018.

Publicerad

Elbilar släpper ut lika mycket eller mer än bilar med förbränningsmotor – det var budskapet i en debattartikel som Ny Teknik publicerade i början av juli. Skribent var Öivind Andersson, professor vid Lunds tekniska högskola.

Debattartikeln ifrågasätter att elbilar är det enda svaret på problemet med utsläpp från biltrafiken. Det här är ett ämne som Ny Tekniks läsare är mycket intresserade av, och texten är den mest lästa på nyteknik.se i år fram till 24 juli. Den är också en av de mest kommenterade, med 389 läsarkommentarer.

På listan över årets 11 hittills mest lästa finns flera artiklar som handlar om elbilar, dieselbilar och utsläpp – mitt i det skifte som fordonsindustrin befinner sig i.

Elcykeln som gick i 100 kilometer i timmen

På listan finns också två artiklar om den mycket uppmärksammade elcykeln i Linköping, som stoppades av polis efter att ha framförts i nära 100 kilometer i timmen.

De underjordiska lokaler som hittades vid S:t Görans sjukhus i Stockholm vid den pågående utbyggnaden väckte läsarnas fascination – liksom Gävleföretaget Inresols nybyggda stirlingmotorer som används i nya energisytem.

Topplistan: 11 mest lästa artiklarna

1. Utsläppen från elbilar är jämförbara med konventionella bilar

2. Så ser den beslagtagna "elcykeln" ut

3. Forskarnas uppfinning kan rädda dieseln

4. Norska Tesla-ägarna anser sig vara lurade

5. Bortglömda lokaler hittade vid S:t Görans sjukhus

6. De tillverkar elcykeln som överraskade polisen

7. Kritiken: Ni mäter utsläpp fel – elbilar är inte alls så rena

8. Hånet mot Tesla Model 3: "Som en Kia från 90-talet"

9. Volvo med på bilbranschens skämslista

10. Microsoft skrotar Windows 10 S

11. Inresol varvar upp 200 år gammal stirlingteknik