Fordon

Hånet mot Teslas Model 3: ”Som en Kia från 90-talet”

Teslas "folkbil" Model 3 sågas av Sandy Munro. Foto: Tesla / Skärmdumpar Youtube

Tesla Model 3 har beskrivits som en folk-elbil. Men vilken kvalitet ska den stora massan förvänta sig? Inte mycket menar ingenjörsfirman Munro & Associates efter att ha gått igenom modellen.

Publicerad

När Tesla premiärvisade sin massproduktionsbil Model 3 för världen skedde något unikt. Trots att det inte var en slutgiltig produkt, samt att produktionen fortfarande var år bort, gick ordertelefonerna varma. På mindre än 24 timmar hade 200 000 bilar förbeställts och handpenningen var lagd. Och veckorna efter fortsatte beställningarna att strömma in.

Ett problem för Tesla har dock varit hur man ska kunna producera bilarna. Volymerna för Model S och X är små i jämförelse, och redan dessa har konsumenter kritiserat för bristande byggkvalitet. Och företagets starke man, Elon Musk, var ärlig med att situationen kring den nya bilen var ett produktionshelvete. Detta efter att man bara lyckades bygga 1 550 Model 3 under sista kvartalet 2017. I slutet av januari kom ytterligare rapporter om bekymmer med modellen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här