Nu säger Googles nya AI Allo

2016-09-21 08:26 Peter Ottsjö  
Googles nya chattjänst Allo. Foto: Google

Allo, allo, nu är Googles nya tjänst för meddelanden här.

I allt väsentligt ser det ut som en vanlig sms- och meddelandetjänst i stil med What's App, Messenger och Imessage. Skicka meddelanden, addera känslouttryck och dekaler – det utgör fundamentet för Googles nya app, Allo. När Google presenterade appen på en mässa för ett par månader sedan jublade publiken åt möjligheten att förstora eller förminska texten för att illustrera huruvida man ropar eller viskar.

Men den sortens detaljer lär blekna jämte det som gör att Allo särskiljer sig från sina konkurrenter: den virtuella AI-assistenten. I stil med populära appen Slack kan man föra sms-konversationer med assistenten, samt be den om vägledning på samma sätt som man använder Apples Siri eller Microsofts Cortana.

Tidiga rapporter från bland andra sajterna Techcrunch och Wired skvallrar om att assistenten har sina brister och begränsningar, men samtidigt ger Allo möjligen en hint om en nära framtid, en där vi regelbundet konverserar med artificiella intelligenser.

– Vi har sedan många år haft en ambition att hjälpa människor i deras vardag, och Google-assistenten markerar ett nytt kapitel, säger Amit Fulay, Group Product Manager på Google.

En annan nyhet är att användare kan välja ett särskilt inkognitoläge som ett extra säkerhetsskydd om man behöver skicka känsliga meddelanden.

Allo är ute nu till Ios och Android. När Ny Teknik försökte hämta den på onsdagmorgonen fanns den inte tillgänglig i svenska butiker, men Google hälsar att den ska rullas ut över ”hela världen” de kommande dagarna.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt