Apple kan släppa ny, billigare Iphone i mars

2020-01-23 10:20  
Iphone SE2, eller vad modellen nu kommer att kallas, sägs ha ungefär samma design som 2017 års Iphone 8. Foto: Mark Lennihan

En ny budgetlur blir Apples nästa drag i fajten mot Huawei och Samsung. Masstillverkingen av Iphone SE 2 uppges dra igång i februari, skriver Bloomberg.

Modellen kommer att påminna om 2017 års Iphone 8 i utseende, med en skärm på 4,7 tum och bibehållen fingertrycksavläsare och hemknapp, uppger anonyma källor för Bloomberg.

Därmed inte heller någon Face ID, Apples teknik för ansiktsupplåsning, däremot samma snabba A13-processor som i Iphone 11.

Traditionellt brukar Apple lansera nya mobiler under hösten, men den här gången kan avtäckningen ske redan i mars och säljstart därmed någon gång under våren.

Läs mer: Test: Fairphone 3 – ”Har hjärtat på rätt ställe – men en rejäl akilleshäl”

Om uppgifterna stämmer blir det Apples första renodlade budgetmobil sedan Iphone SE som släpptes 2016 och slutade säljas 2018.

Bloomberg spekulerar inte i var priset på den nya mobilen landar. Den billigaste mobilen Apple säljer i dag är Iphone 8 som har ett instegspris på 5 895 kronor i Sverige.

Simon Campanello

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer