NYTT FRÅN NY TEKNIK

Nu finns en ny chans för teknikföretag som vill göra skillnad i Ukraina

Thomas Peterssohn, chefredaktör för Ny Teknik.

Ny Teknik välkomnar återigen teknikföretag som vill hjälpa till med återuppbyggnaden i Ukraina genom att medverka på Rebuild Ukraine 2024. I år vänder vi oss även till företag inom medtech och life science, skriver Ny Tekniks chefredaktör Thomas Peterssohn.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått mer än två år sedan Ryssland inledde det fullskaliga anfallskriget mot Ukraina. De flesta bedömare är idag inställda på att kriget blir långvarigt. Samtidigt har återuppbyggnaden startat i flera delar av landet.

I ifjol tog Ny Teknik och hållbarhetsbyrån Forever Sustainable initiativ till en svensk paviljong på ReBuild Ukraine i Warszawa, den ledande Ukrainamässan i världen som samlar 3000 deltagare från 28 länder.

Johan Forsell, Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister på Rebuild Ukraine.

Pitchen till Sveriges teknikföretag var enkel: ”Engagera er för att göra skillnad för Ukraina och för att samtidigt skapa nya affärer.” Den ukrainska återuppbyggnaden kommer att bli Europas största återuppbyggnadsprojekt sedan andra världskriget.

Vi fick med oss hela 47 svenska teknikföretag (fantastiskt!) som ställde ut på mässan i november, träffade finansiärer och ukrainska beslutsfattare från de mest drabbade kommunerna – och minglade med utrikeshandelsminister Johan Forssell som såklart var på plats i svenska paviljongen.

Nu är det dags att ladda om. 2024 siktar vi på att ta ner svenska delegationer till inte mindre än två återuppbyggnadsmässor i Warszawa:

• Den 24–25 juni planerar vi en svensk paviljong på Rebuild Ukraine – Healthcare & Rehabilitation tillsammans med våra nya partner Medtech Magazine och Life Science Sweden som har kunskap och nätverk inom sjukvård, medicinteknik och rehabilitering som är temat på mässan. Vi hoppas kunna engagera flera av Sveriges duktiga företag och organisationer på den marknaden. Är ni intresserade så hör av er genast!

• Den 13–14 november planerar vi en svensk paviljong på Rebuild Ukraine – Infrastructure, Energy & Construction. Det är den stora mässan för företag inom energi, bygg, grön infrastruktur och annan teknik som behövs i framtidens Ukraina. Anmäl gärna intresse redan nu!

Vårt erfarna projektteam erbjuder praktiska paketlösningar som innehåller resa, hotell, middag, monterplats, mingel, möten, nätverkande, översättningshjälp, rådgivning – ja allt som behövs för att ta steget och engagera ert företag i återuppbyggnaden.

Vi söker även samarbetspartner inom ramen för hela initiativet, som ju ytterst är ett impactprojekt inom teknik, företagande och demokrati. Alltifrån storföretag och offentliga organisationer till ideella föreningar och individer som vill bidra med kompetens, kontakter eller resurser. Hör av er!

NYHET: Ny Teknik och Forever skapar, i år med stöd av Medtech Magazine och Life Science Sweden, en svensk paviljong även på Rebuild Ukraine Health & Rehabilitation i juni 2024.
Läs mer om det här!

Anmäl intresse snarast eller ställ frågor om Rebuild Ukraine till vår projektledare Peter Davidson

E-post: peter.davidson@foreversustainable.se

Mobil: +46 73 708 1501