Digitalisering

Vindkraftverk mystiskt försvunnet

Vart tusan har vårt vindkraftverk tagit vägen?, undrar värmlänningarna i dag. Foto: TT
Den självkörande elbilen Mässla i Linköping är extremt flexibel vad gäller storlek. Foto: Mjärdevi Science Park
Se upp för flygande grisar, hälsar HSB. Foto: HSB
Mmmm.... våffelmobilen... Foto: 3
”Orange is the new black, tack!” Foto: Netflix

Ett vindkraftverk i Värmland har helt plötsligt försvunnit. Ingen vet var det har tagit vägen. <br/> Och alla andra nyheter i den här artikeln är också helt sanna.

Publicerad

Härliga 1 april! Här är några tekniknyheter som publicerats i dag och som man kanske ska ta sig en extra funderare på om de är riktigt, riktigt sanna...

  • Ett vindkraftverk vid Gässlingegrundet utanför Karlstad i Värmland har försvunnit spårlöst. I stället för de tio verk som brukar finnas är där numera bara nio. Vindkraftsbolaget svär sig fri från förövelsen och säger att det kostar 10-15 miljoner bara att montera ned rotorbladen. En anmälan om grov stöld har lämnats in, skriver Värmlands Folkblad.
     
  • Mobiloperatören 3 lanserar jubileumsmobilen 3Clamshell i begränsad upplaga. Mobilen är en smartphone i flipputförande. Smeknamnet är ”Våffeljärnet” efter vikförmågan, och för att hedra det har 3 ytbehandlat skärmarna med teflon så att användaren kan surfa och äta våfflor samtidigt utan att oroa sig för fläckar på skärmen.
     
  • Swebus förbjuder selfiepinnar och lanserar selfiesäten. Bussbolaget uppger i ett pressmeddelande att det har haft stora problem med resenärer som fotar sig själva tillsammans med busschauffören under färd. Därför installerar Swebus selfiesäten med fasta selfiepinnar.
     
  • Byggföretaget Finja tar klivet in i framtiden och investerar i drönare och anställer piloter, uppges det i ett pressmeddelande. Då kommer montageledarna spendera väsentligt mycket mindre tid på resande fot men ändå kunna närvara vid byggen.
     
  • En ny elbil har sett dagens ljus – via Mjärdevi Science Park i Linköping. Den självkörande elbilen är lokalt framtagen i ”ett unikt samarbete” mellan Linköpings universitet och de företag som arbetar med fordonsutveckling. Bilen är också extremt flexibel i storlek.
    Vad bilen heter? Mässla, såklart.
     
  • De bospargrisar som HSB Riksförbund har skickat upp i marknadsföringssyfte har slitit sig. Balllongerna driver nu i rakt nordvästlig riktning mot norska gränsen.
    Reklamgrisarna har måtten 6,2 gånger 4,6 meter. Så om ni ser några andra reklamgrisar som svävar runt i luften så tillhör de inte HSB.
     
  • Nu kommer det finnas en särskild knapp för Netflix på alla fjärrkontroller i hela Europa. Ledande elektroniktillverkare har gått samman och från och med april kommer smart tv-apparater, Blu-ray-spelare och digitalboxar vara utrustade med en Netflix-knapp. Det gäller fjärrkontroller från Panasonic, Philips, Sony, Toshiba och Vestel.
     
  • Musikgruppen Kent köper Spotify med omedelbar verkan, meddelar Gaffa
     
  • Ystad Arena lanserar ett elektroniskt golv där evenemang visas interaktivt. Linjer förändras med en knapptryckning beroende på vilken sport som ska utövas, skriver Ystad allehanda.
     

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här