Mobilen värdelös som smycke

2004-05-24 07:30 Håkan Abrahamson  
Fel sak på fel plats

Mobiltelefonen är inte mycket värd, i alla fall inte som smycke. Det har Siemens insett, och skrotar därför sin modellserie Xelibri, mobilen som skulle bli en modepryl.

Xelibri, en tung belastning
I januari förra året lanserade Siemens Xelibrimobilen med buller och bång i London. Mobilen skulle inte bara vara ett kommunikationshjälpmedel, den skulle också vara ett tjusigt modeföremål att hängas runt halsen eller armleden, och kunna visas upp i de bästa av sällskap.

Varje vår och höst skulle kollektionen förnyas, och en Xelibritelefon skulle inte finnas på marknaden längre än tolv månader.

Meningen var att lyfta Siemens mobilförsäljning mot Nokias, Motorolas och Samsungs nivåer.

Men kunderna tycks inte ha uppskattat mobilsmyckena på det sätt som Siemens tänkt sig, och nu skrotas hela projektet med omedelbar verkan. Lagret med osålda mobilsmycken har blivit en tung belastning för Siemens mobildivision.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS