Digitalisering

Google värderas högre än Apple efter nya kvartalssiffror

Hemlighetsmakeriet till trots har information om vad Apple pysslar med i Lund läckt ut: Avancerade kartor. Dessutom sägs Apple undersöka möjligheten att flytta till en annan lokalisering i Lund eller Malmö. Foto: TT

Mobilt sök och annons- och marknadsföring online går som tåget för Google. Moderbolaget Alphabet är nu värt mer än Apple.

Publicerad

När Alphabet, som Googles moderbolag nu heter, presenterade sitt resultat för det fjärde kvartalet 2015 var det första gången som man redovisade siffror separat för kärnverksamheten inom Google, och det som kallas Other bets, som rymmer satsningar som man hoppas ska bli lönsamma i framtiden. Kvartalssiffrorna visar att det är Google som drar in pengarna, medan Other bets än så länge går med förlust.

Alphabets totala omsättning för det fjärde kvartalet var knappt 183 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med knappt 18 procent jämfört med samma period året innan. De mest lönsamma delarna är Youtube, mobilt sök och programmatisk marknadsföring. Ökningen inom så kallade betalda klick, det vill säga annonser som ger betalt först när någon klickar på dem, var 31 procent, vilket med råge slog marknadens förväntningar på 22 procent, skriver Di Digital.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här