HÅLLBAR INDUSTRI

Kan vi få storskalig algodling i Sverige? – ”Mycket låg klimatpåverkan”

Brunalgen sockertång.

Om algodling blir en betydelsefull svensk näring kan mycket vinnas. Men mycket måste lösas för att det ska bli verklighet, enligt Friederike Ziegler som forskar på hållbar sjömat hos Rise.

Publicerad Uppdaterad

På senare år har en rad tång-odlare etablerat sig på Västkusten. Förutom Nordic Seafarm finns Scandinavian Seaweed Company, Ten Island Seafarm och Kobb AB. 

– Det är väldigt intressant att den här verksamheten börjar växa fram. Det finns goda förutsättningar att odla mycket mer i svenska vatten, och det finns ett stort intresse från livsmedelsindustrin, säger Friederike Ziegler på Rise. 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här