Volvo Cars varslar 1 300 personer i Sverige

2020-04-29 10:42  
Volvo Cars fabrik i Torslanda i Göteborg. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/T

1 600 personer kan tvingas lämna Volvo Cars. Dessutom minskas antalet konsulter med cirka 300 personer, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Bilbranschen har drabbats hårt av coronapandemin. I kombination med den pågående omställningen till exempelvis elbilar och självkörande fordon lägger Volvo Cars därför ett större varsel på tjänstemannasidan.

– Det är ett varsel i Sverige. Det berör Göteborg och Skövde. Det berör 1 300 personer. Dessutom ser vi över behovet av konsulter och där ser vi en minskning med ungefär 300, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Läs mer: Volvos vd: ”Omfattande kris att ta sig ur”

Enligt Samuelsson beror varslen delvis på coronakrisen, men också på att bilundustrin genomgår en stor omställning just nu. De anställda inom produktionen påverkas dock inte av varslet.

– Coronakrisen berör ekonomin mer än vad vi trodde från början. Vi kan inte räkna med att samma produkter kommer att efterfrågas av kunderna när de återkommer till marknaden här om ett antal månader, förhoppningsvis, säger Samuelsson.

Volvo Cars skriver i ett pressmeddelande att det exakta antalet som får sluta kommer att bli klart efter förhandlingar med facken de närmaste månaderna.

Mer om: Varsel Volvo Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt