Nytt Tesla Model S-rekord – har kört 1 miljon kilometer

2019-12-02 11:45  
1 miljon kilometer har Hansjürgen von Gemmingen-Hornberg rullat med sin Tesla Model S. Obs inte rekord-Teslan på bilden. Foto: Tesla/Splash

Det har krävt motorbyten och nya batteripack. Men nu har Hansjürgen von Gemmingen-Hornberg slagit nytt rekord – och rullat 1 miljon kilometer med sin Tesla Model S.

Hansjürgen von Gemmingen-Hornberg från Tyskland har slitit hårt med sin bil. Trampandet på pedalen har också gett resultat. Han har nämligen kört 1 miljon kilometer med sin Tesla Model S, vilket är rekord, vilket Teknisk Ukeblad var tidiga med att rapportera om.

Läs mer: Varför bygger ingen pickups som Teslas Cybertruck?

Det var i fredags som Gemmingen-Hornberg uppdaterade sin Facebook-sida att han hade tagit sig förbi gränsen. En miljon kilometer sägs vara det längsta en Tesla Model S har rullat.

Twitter har den biltokige mannen fortlöpande uppdaterat under resans gång. I juli passerade han 900 000 kilometer. Bara fyra månader senare var milstolpen passerad.

Hur når man då 100 000 mil med sin bil? I Gemmingen-Hornbergs falls verkar det gälla att ta väl hand om sin bil. Den Model S han rullar med är en tidig utgåva och har krävt motorbyte fyra gånger, och tre batteripack har avverkats. Sen har han tagit bilen på långresor. Bland annat har han kört till Peking och till Nordkap i Nordnorge.

Utöver Teslan Hansjürgen von Gemmingen-Hornberg slog rekord med äger han också en Tesla Roadster, med den har han rullat ansenliga 630 000 kilometer.

Viktor Krylmark

Mer om: Elbilar Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt