Fordon

Även Cadillac importerar bil från Kina

Pluginversionen av Cadillac CT6 ska enbart tillverkas i Kina. Foto: GM
Pluginversionen av Cadillac CT6 ska enbart tillverkas i Kina. Foto: GM

Ännu ett märke inom GM-gruppen, Cadillac, meddelar nu att man lägger all produktion av en modell i Kina och importerar den till USA.

Publicerad

Redan tidigare har GM meddelat att crossovermodellen Buick Envision enbart ska tillverkas i Kina, och därefter importeras till den amerikanska publiken.

Nu kommer samma tongångar från Cadillac, som tänker lägga all produktion av pluginversionen av det nya flaggskeppet CT6 i Kina, och ta in bilar som efterfrågas i USA.

I fallet CT6 kommer GM också produceras vid Detroit-Hamtramck-fabriken, men det gäller endast bilar utrustade med enbart förbränningsmotorer.

Pluginmodellen ska tillverkas i Shanghai. Det är i Kina som GM förväntar sig den största efterfrågan på en pluginversion av CT6.

90 procent av CT6-försäljningen i USA beräknas vara oelektrifierade versioner, uppger David Caldwell vid Cadillac för Detroit news.

Men företrädare för det amerikanska bilarbetarfacket beklagar beslutet och hävdar att det rimmar illa med löftet att tillverka på marknader där försäljningen sker. Man betecknar även denna utflyttning av produktionen som ett slag i ansiktet på amerikanska bilarbetare och amerikanska skattebetalare, som höll GM under armarna när företaget rekonstruerades för några år sedan.