ANNONS FRÅN THS ARMADA

Skandinaviens största arbetsmarknadsmässa för ingenjörer

Mona Kouach, Charlotte Hedlund och Axel Ingo

I 36 år har studentkåren på KTH i Stockholm arrangerat Armada, arbetsmarknadsdagarna. Genom intensivt arbete med mångfald, hållbarhet och digitalisering har mässan växt till den största i sitt slag i Skandinavien.

Publicerad Uppdaterad

Mässan startades som ett initiativ från Kungliga Tekniska Högskolans studenter år 1981 och teamet bakom THS Armada har utvecklats i rask takt sedan dess.

-Förra året var vi 338 ideellt arbetande studenter som välkomnade 175 företag och 24 startups som utställare på tvådagarsmässan, säger Axel Ingo, heltidsarvoderad projektledare för Armada.

Starkt studentengagemang på ideell basis bakom mässan

Charlotte Hedlund är HR-ansvarig för mässan och studerar till civilingenjör i industriell ekonomi på KTH. Hon vittnar om ett givande samarbete med studenter från hela universitetet: 

-Jag är inne på mitt tredje år med THS Armada och jag känner att jag alltid har något att hämta från arbetet med organisationen. Jag utvecklas personligen och professionellt, samtidigt som vi har så himla roligt tillsammans.

- Stockholm är inte den typiska studentstaden och det är mindre vanligt att engagera sig som student här. Därför är arbetet med THS Armada väldigt lärorikt, mycket tack vare att man träffar så många personer från olika delar av världen, inflikar Mona Kouach, mässansvarig och studerande vid KTH:s civilingenjörsutbildning i materialdesign.

Studenter värdesätter mångfald i arbetslivet

Varje år besöks mässan av över 12 000 forskare, arkitekt- och ingenjörsstudenter för att träffa sina framtida arbetsgivare. Teamet bakom THS Armada strävar alltid efter att överträffa så väl besökarnas som utställarnas förväntningar.
 

-För oss är mångfald betydande i detta arbete. Vi vill gärna att internationella studenter engagerar sig i THS Armada och har därför engelska som arbetsspråk. Vi rekryterar både kvinnor och män från olika program, årskurser kulturer och bakgrunder, vilket ger ett komplett och lösningsorienterat team, säger Charlotte Hedlund.

Axel Ingo upplever att THS Armadas arbetsgrupper ligger steget före företagen när det gäller att skapa en verksamhet med ett öppet och tillåtande klimat. Han menar att det fortfarande är få företag som konkret och starkt positionerar sig för mångfald:

Det är anmärkningsvärt, med tanke på hur mycket bättre resultat man uppnår med mångfald i sina team. Det är också något som vi tagit till oss från studentvärderingar, att studenter idag värdesätter en arbetsplats med tydligt mångfaldsfokus.

Matchmaking på en helt ny nivå

Kontaktmöjligheterna på mässan är stora och THS Armadas IT-team har under de senaste åren utvecklat iOS och Android-applikationer med avancerade funktionaliteter för att para ihop studenter och företag. Apparna används även på den stora banketten där totalt 700 studenter spenderar en helkväll med företagsrepresentanter. 

-Appen matchar studenter med arbetsgivare utifrån vilka kompetenser de söker hos framtida medarbetare. Genom detta får studenter förslag på vilka företag de bör besöka under mässan. Bordsplaceringen på banketten är även gjord utifrån avancerad matchningsteknik. Att företag och studenter finner varandra är centralt för oss i planeringen av mässan och banketten, avslutar Mona Kouach.

Armada

THS Armada är en del av Tekniska Högskolans Studentkår vid Kungliga Tekniska Högskolans arbetsmarknadsmässa och är årligen det största studentprojektet på KTH. Mässan äger rum mellan den 21 och 22 november 2017.

Läs mer om mässan här.

Häng med på vad som händer just nu här.

Och följ med bakom kulisserna här.