Innovation

”ET, är det du?”

Ryska radioteleskopet Ratan-600. Foto: Wikimedia / Konstantin Malanchev

TEKNIKSVEPET. Nattens snackis: Signalen som snappats upp 95 ljusår bort. Läs ett urval av tekniknyheterna här!

Publicerad

Nattens stora snackis är onekligen den signal från 95 ljusår bort som astronomer snappat upp. Det är ryska teleskopet RATAN-600 som registrerat signalen. Läs mer bland annat via Techcrunch och Science Alert. Men nä, det är inte ET, påpekar Newsweek krasst.

Känn dej iakttagen, hälsar maskinen, och lär sig genom det du gör. Fullt möjligt, säger forskare vid Sheffields universitet som granskat hur artificiella system kan lära sig utan att bli instruerade om exakt vad de ska observera, skriver Eurek Alert.

Apple stäms för pekskärmsfel som pajar iPhone 6 och 6S, rapporterar bland andra Mashable och Techcrunch. Stämningen har lämnats in i Kalifornien och pekar på att Apple ska känna till teknikproblemet men vägra åtgärda det.

Facebook har fått mycket kritik för att säkerhetskontrollen där människor kan meddela att de är okej vid bland annat terrordåd och naturkatastrofer bara är tillgänglig vid vissa svåra händelser. Nu utlovar Mark Zuckerberg att användarna själva så småningom kommer att kunna aktivera kontrollfunktionen, skriver Mashable.

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!