Tar över din Facebookprofil på tio sekunder

2016-09-21 08:43 Angelica Söderberg  
Facebooks säkerhetslucka gjorde det möjligt att kidnappa andras konton. Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Han hittade säkerhetshål i Facebook. Läs ett urval av tekniknyheterna här!

Universitetsstudenten Arun S Kumar har fått påfyllning i plånboken efter att ha hittat ett säkerhetshål i Facebooks system. Bristen gjorde det möjligt att ta över vilken Facebookprofil som helst på omkring tio sekunder. Nu har han prisats av Facebook, berättar The Register. Och jo, luckan är stängd.

Nanoband av grafen kan hela ryggradsskador. Det är vad forskare vid Rice University hoppas på efter att ha fått en hel del lovande resultat, skriver Science Daily.

Vad är kinesiskt och kommer att krascha och brinna? Den kinesiska rymdstation som landets ledning nu erkänner att de förlorat kontrollen över, rapporterar bland andra The Register och Science Alert.

Snart kraschar den, kinesiska rymdstationen Tiangong-1. Foto: CNSA

En billig sensor för att upptäcka cystisk fibros. Det har forskare vid Penn State Materials REsearch Institute tagit fram, skriver Science Daily.

Naturligt fluorescerande nanopartiklar i en ny typ av sensor kan avslöja sjukdomen cystisk fibros, enligt forskarna. Foto: Yang Lab / Penn State

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt