INNOVATION Först i Sverige att odla kött – färs växer fram i bioreaktorer I tankar på 10 000 liter vill det svenska uppstartsbolaget odla kött. Med ny reningsprocess och en särskild buljong vill de sänka kostnaderna och ta fram en klimatvänlig köttfärs. Bill Burrau reporter Publicerad 23 feb 2024 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 1 kr för en månad Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här in-vitro-kött odlat kött mat topp innovation kött startup ✉️ Språk- eller faktafel i texten? Skriv och berätta.
TECH Rena rama revolutionen? Vi testar nya AI-webbläsaren Dia Dia är både en webbläsare, chattbot och – säkerligen – internets framtid. Ny Tekniks techreporter Peter Ottsjö testar.
TECH Svenska Single Technologies får 140 miljoner – ”Nvidia för biologisk AI” Med EU-stöd på över 140 miljoner kronor tar Single Technologies nu klivet från labb till Karolinska. Målet? Erbjuda blixtsnabb och högupplöst dna-sekvensering. Tekniken kan bli ett genombrott för precisionsmedicin och virtuella celler.
ENERGI Batteriforskning från Göteborg byter bolag – AB Volvo köper från Volvo Cars AB Volvo kniper batteriexperter från Volvo Cars batteribolag Novo Energy. Planen är att stärka kompetensen inför lastbilstillverkarens planerade batterifabrik i Mariestad.