Fordon

Svenska Opibus bland världens mest inflytelserika företag

Bolaget grundades 2017 av studenter vid Linköpings universitet, men Opibus elfordon utvecklas och tillverkas i Kenya. Foto: Opibus
Drivlinan sett underifrån. Foto: Opibus
Opibus ovanifrån. Foto: Opibus
Bolaget grundades 2017 av studenter vid Linköpings universitet, men Opibus elfordon utvecklas och tillverkas i Kenya. Här en eldriven motorcykel. Foto: Opibus
Albin Wilson är Opibus strategichef. Foto: Opibus

Deras elmotorcyklar och elbussar byggda i Kenya gav svenska Opibus en plats på Times lista över de 100 mest inflytelserika företagen.

Publicerad

Bland årets trendsättare finns allt från techbolag som svenska Spotify och Klarna till representanter för fordonsindustrin. "Time´s 100 Most Influential Companies 2022" listar jättar som Tesla, Volkswagen och GM tillsammans med svenska uppstickaren Opibus.

– Det här innebär att vi placeras på en global arena tillsammans med andra fordonsbolag. Vi bevisar vår poäng för potentialen i Afrika i stort, den roll som elfordon kommer att spela på marknaden, och hur vi leder det skiftet inom hållbar transport. Men det bidrar också till bilden av hur man ser på Kenya som ett fordonstillverkande land, säger Opibus strategichef Albin Wilson till Ny Teknik.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här