Fordon

Se när tjuvarna stjäl Teslan från uppfarten

Skärmdump från filmen som visar hur Teslan blir stulen. Foto: Yotube/Antony Kennedy
Skärmdump från filmen som visar hur Teslan blir stulen. Foto: Yotube/Antony Kennedy

Se när en Tesla Model S stjäls från uppfarten – lite för enkelt.

Publicerad

En Youtubeanvändare har lagt upp en film som visar hur en Tesla Model S stjäls av två tjuvar från en garageuppfart i Epping, Essex, Storbritannien.

Den ena tjuven vandrar runt huset med en surfplatta för att försöka fånga upp radiosignalen från nyckelsändaren. Surfplattan är i sin tur hoplänkad med en mobiltelefon som den andra tjuven håller i närheten av bilen. När surfplattan fångar upp signalen från nyckeln överförs den till mobiltelefonen. Eftersom bilen är utrustad med så kallad ”passive entry” tror bilen att föraren vill kliva in och låser upp sig. Efter att kämpat med att få loss laddkabeln en stund rullar tjuvarna iväg med premiumsedanen.

Tesla är inte den enda tillverkaren som har drabbats av stölder likt denna. Det säkraste sättet att skydda sig är genom att förvara nyckelsändaren i en plåtburk i hemmet. Plåtburken fungerar som en så kallad Faradays bur och hindrar signalerna från att nå ut.

Tesla har som svar på stölderna infört möjligheten att kräva att föraren trycker in en pinkod för att kunna köra iväg med bilen. Dessutom har nyckelsändarna utrustats med ”förbättrad kryptering”.