Fordon

Polestar och Candela i batterisamarbete

Candela och Polestar i nytt samarbete. Foto: Candela
Candela och Polestar i nytt samarbete. Foto: Candela

Ett samarbete som innebär att Candelas elbåtar får Polestarbatterier. Nu har de båda företagen ingått avtal kring batterier och laddningssystem, men mer kan vara på gång.

Publicerad

Tidigare i år gick det svenska uppstartsföretaget Candela från prototyper och koncept till äkta serietillverkning. Deras produktionsmodell C8 har över 100 förhandsbeställningar, vilket inte är illa med tanke på att priset ligger på över tre miljoner kronor.

Nu står det klart att när dessa C8:or levereras så kommer de ha batterier samt laddningssystem signerat Polestar.

– Det är fantastiskt att Polestar kommer att vara en del av framtida projekt tillsammans med Candela genom att leverera en grundläggande del av den innovativa framdrivningen av deras båtar. Som batterileverantör till Candela kan vi hjälpa till att driva övergången till renare hav och sjöar, samt att elektrifiera vattenburen transport, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar i ett uttalande.

Samarbetet är ett av de första inom elektrifiering där bil- och båtindustrin korsar väg. För Candela får man en bra partner som kan garantera att tekniken är den senaste – och Polestar får större produktion samt ett bra skyltfönster för sina produkter. I presentationen av överenskommelsen uppger de båda företagen att man även ”åtagit sig att utforska fler möjligheter till framtida samarbete”.

Ny Teknik kontaktade de båda företagen för att få mer detaljer, men utöver att Candela bekräftar att samarbetet rör modellerna C8 och P8 – avböjde de två att ge vidare information.

Candela säger dock att de inom kort kommer presentera alla specifikationer på sina modeller – och då avslöja mer om batteristorlek och laddningssystem.