Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

2018-06-21 16:20  
Den hemliga nya lastbilen. Foto: Einride

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt.

På en sammankomst i Stockholm visade Robert Falck, vd och grundare för Einride, under onsdagen en bild på den nya lastbilen och gav en kort presentation. Det berättar en besökare som deltog på sammankomsten. Lastbilen ska heta T-log och vara ämnad för timmertransporter.

– Det handlar om timmertransporter från hubb till hubb, där det finns en del enkla transporter som går att automatisera, säger besökaren.

Företaget självt är fåordigt.

– Vi kommer att lansera vår nya produkt på Goodwood festival of speed i England den 11 juli, säger PR-chefen Adam Nelvin och skickar en hemlighetsfull bild av lastbilen.

”Tänja gränserna för självkörande fordon”

Via mejl lämnar Robert Falck en kommentar, som dock inte innehåller några detaljer om det nya fordonet:

”Med vår nya produkt spänner vi bågen rejält och ger oss ut på outforskat område – en massiv, oexploaterad marknad för eldrift och självkörande, som ställer extremt höga krav på både batteriprestanda och självkörandeteknik.”

I övrigt filosoferar han om kapplöpningen om elektriska och självkörande fordon:

”Omställningen till elektriska och självkörande fordon är oundviklig, frågan är bara vem eller vilka som hinner först. I det racet har Einride en unik position eftersom vi utvecklar transportlösningar för industriell tillämpning, snarare än enskilda tekniker. För oss handlar det om att tänja gränserna för i vilka miljöer elektriska och självkörande fordon kan verka.”

Läs mer: Einride vill revolutionera transporter med sin självkörande lastbil

Einride har tidigare utvecklat sin självkörande och eldrivna lastbil T-pod, som saknar förarhytt. Bolaget tog sig nyligen in på Ny Tekniks och Affärsvärldens prestigefulla lista över de 33 mest lovande nystartsföretagen i Sverige, men har också mötts med skepsis från forskarhåll.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt