Flygresandet fortsätter återhämta sig: ”Stark efterfrågan”

2022-10-07 07:15  
Arlanda flygplats hade nära 1,9 miljoner resenärer i september. Foto: Ali Lorestani/TT

Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin. För fjärde månaden i rad nådde antalet resenärer vid Swedavias flygplatser närmare tre miljoner.

"Efter en reseintensiv sommar kan vi glädjande konstatera att efterfrågan på både inrikes- och utrikesresor är fortsatt stark i september", säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia, i ett pressmeddelande.

Swedavias tio flygplatser hade totalt drygt 2,8 miljoner resenärer i september. Det är 97 procent fler än fjolårets septembersiffror. Det motsvarar också 77 procent av resenärerna för september 2019, vilket är den högsta siffran sedan pandemins utbrott.

Utvecklingen drivs främst av ökat utrikesresande. Av de drygt 2,8 miljoner resenärerna i september var över två miljoner utrikesresenärer, motsvarande en ökning med 111 procent i årstakt.

Läs mer: Världens vitaste färg tunn nog för flygplan – därför är det bra

"Behovet av att resa, både för att träffa vänner och familj men också i jobbet, är stort efter flera år med pandemin. Detta trots en tilltagande konjunkturoro och en osäker omvärld", säger Abrahamsson.

Mer om: Flygtrafik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt