Fordon

Därför lägger Volvo bud på Saab

Volvo personvagnar har lagt ett bud på stora delar av Saabs konkursbo, men forne konkurrenten är inte intresserad av fabriken i Trollhättan, enligt uppgifter till P 4-väst.

Publicerad

Det bud som nu ska vara aktuellt är mer omfattande och innehåller mer än vad som kommunicerats tidigare.

- Vi har ju redan tidigare berättat att vi är intresserade av delar av Saab. Vi har en nära kontakt med konkursförvaltarna, men jag kan inte säga något om ett bud. Det är upp till konkursförvaltarna att berätta, säger Per-Åke Fröberg, på Volvos pressavdelning till P4.

Volvo ska enligt källorna vara intresserad av att köpa all utrustning som finns i fabriken, men inte vara intresserade av att ha någon produktion i fabriken.

En spekulation är att utrustningen kan komma att flyttas till fabriker i Kina där Volvo och Geely bygger fabriker eller att det hamnar i fabriken i Torslanda.

Volvos Informationsdirektören Olle Axelson säger till Göteborgs-Posten att ”först och främst måste vi nu se om Saab säljs som en helhet. Det är vi inte intresserade av. Men vi har folk som bevakar utvecklingen, som vet vad som finns och vad vi är intresserade av. Men vi vet ju inte om det finns andra intressenter.”