Fordon

Audi storsatsar lägger 143 miljarder på framtidsmobilitet

Bram Schot, tillfällig chef för Audi, sittandes i elbilen E-tron. Foto: Audi
Konceptet E-tron GT som visades på bilmässan i Los Angeles. Foto: Audi

Fullt fokus på elektrifiering, autonom teknik och digitalisering. Under tisdagen meddelade Audi att man kommer satsa motsvarande 143 miljarder på detta de kommande fem åren.

Publicerad

BMW, Mercedes och nu Audi. De tunga tyska premiumtillverkarna har alla kastat handsken för att visa att man seriöst investerar i framtidens transportteknik. 2018 började med att Mercedes sa att man skulle satsa 107 miljarder på elektrifiering. Kvartalet efter kom BMW med nyheten att man bara under året skulle rekordsatsa sju miljarder euro på elektrifiering och autonom teknik. Nu har alltså Audi avslöjat sitt framtidsfokus och att man de kommande fem åren ska investera motsvarande 143 miljarder kronor i elektrifiering, autonom teknik samt digitalisering. Detta som en del i en investeringsplan på nära 400 miljarder fram till 2023.

– Den här planeringsrundan har en tydlig signatur. Vi tar ett väldigt systematisk förhållningssätt till elektrisk moblititet och vi kommer att vara mer fokuserade i framtiden. Vi prioriterar konstant våra resurser för framtidsorienterade produkter och tjänster som är eftertraktade och relevanta för marknaden, säger Bram Schot, Audis tillfällige chef, i ett uttalande.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här