Fordon

ABB bygger Porsches snabbladdare i Japan

Posche och ABB i samarbete kring snabbladdare. Foto: ABB/Porsche

När Porsche lanserar sin första rena elbil i Japan vill man ha ett nätverk av nästa generations snabbladdare på plats. Uppdraget har gått till ABB, och redan nästa år ska Taycan kunna laddas.

Publicerad

Japan har i dag 46 officiella Porsche-återförsäljare, och 2018 slog tillverkaren sitt eget rekord med 7 166 sålda bilar i landet. Nästa år ska bolagets första rena elbil börja säljas i Japan. Porsche Taycan förväntas bli en storsäljare – i mars hade över 20 000 kunder globalt visat intresse för att köpa modellen med en räckvidd på 50 mil, som gör 0–100 km/h på 3,5 sekunder. I Japan kommer Taycan sällskapa Cayenne S E-Hybrid, och nu vill tyskarna ha ett eget laddnätverk i Japan.

Uppdraget har gått till ABB, som till dags datum har sålt över 10 500 snabbladdare i 73 länder. Bolaget ska leverera ett nätverk av snabbladdare, och Porsche Japan förväntar sig att kunna ta de första i bruk i mitten av nästa år. Tillsammans ska de två bolagen föra nästa generations laddare till Japan. Dessa kommer att leverera över 150 kW och ska vara kompatibla med laddstandarden Chademo.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här