Elbilar

Peugeot lanserar ny laddhybrid: ”Den mest kraftfulla någonsin”

Peugeot 508 Sport Engineered. Foto: Peugeot
Sport Engineered, det är namnet på Peugeots nya avdelning. Foto: Peugeot

Nu blir det både miljö- och fartprestanda. Peugeot lanserat Sport Engineered, en ny avdelning med målsättningen att förverkliga drömmen om hållbara prestandamodeller. ”Vi ville få fram produkter med hög känsla, men låga utsläpp”, säger produktchefen Jean-Philippe Imparato.

Publicerad

Hybrider som ett hållbart alternativ – eller som ett sätt att få bilar med stora fartresurser? Peugeot tänker att man ska få ut båda aspekterna och har nu lanserat en ny division kallad Sport Engineered för att få till det. Och för att tydliggöra att det inte handlar om någon dammig gammal prestandaenhet så har man även satt signaturen NEO-performance som ny identitet.

Så vad är det man har gjort? Jo, under ett onlineevenemang för att fira sin 210-årsdag, lanserades den nya avdelningen samt produkten 508 Sport Engineered. Bilen är en laddhybrid-version av vanliga 508, men skiljer sig från denna då man får mer kraft under högerfoten. Drivlinan består av en 1,6-litersmotor på 200 hästkrafter samt en elmaskin på över 110 hk per axel.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här