ELBILAR

Officiellt: Fisker Ocean tar 707 km på en laddning

När Henrik Fisker presenterade modellen Ocean var ”marknadsledande egenskaper” något han tryckte på. Nu meddelar de att en sådan officiellt bekräftats – bilen klarar 707 km på en laddning.

Publicerad Uppdaterad

I år gör Fisker Ocean entré. Bilen som är den första från märket har länge varit officiell, men det har fortfarande varit en hel del detaljer som varit svävande. Såsom exempelvis prestandan.

När Ny Teknik intervjuade företagets chef Henrik Fisker tidigare i år var han tydlig med att de inte har råd att ”bara” göra en till elbil – de måste vara klassledare i flera avseenden.

– Vi bestämde oss att när vi ska gå ut på marknaden så måste vi som minst ha fyra parametrar där vi är bäst, eller erbjuder saker som ingen annan har, sade han då.

Fisker vill vara bäst på räckvidd

En av de parametrarna man ville vara bäst i var räckvidd. Ocean skulle kunna ta sig längre på en laddning än vad alla andra suvar i klassen mäktar med. Så sent som i februari sade företaget att man siktade på 630 km.

Men tydligen var man modest för nu har de släppt den officiellt certifierade WLTP och den överträffar vad man tidigare gått ut med. Hur mycket? 707 kilometer är vad Fisker kan stoltsera med.

– Det här är en viktig milstolpe för alla på Fisker och vi är glada över att intervallet överstiger våra ursprungliga beräkningar, säger Henrik Fisker i ett uttalande

Fortfarande är inte alla fakta om bilen kända, men man kan nu konfigurera sig en bil på deras hemsida om man så önskar. Där framgår det att insteget startar på 450 000 kronor och där räckviddskämpen med så kallat ”Hyper Range-batteri” börjar på 755 000 kronor.

Fakta

Fisker Ocean Extreme

Pris: från 755 000 kronor

Drivlina: Dubbla elmotorer

Maxeffekt: 404 kW / 550 hästkrafter

Acceleration 0-100 km/h: 3,9 sekunder

Batterikapacitet: Icke officiellt

Räckvidd på el: upp till 707 km

Officiell förbrukning: Icke officiellt

Bagageutrymme: Icke officiellt

Max dragvikt: 1 815 kg