Trafikverket överklagar domstolens ja till Västlänken

2018-02-21 13:36  
Västlänken, den planerade järnvägstunneln under Göteborg, är omtvistad och har mötts av protester. Foto: Karin Olander / TT

Trafikverket överklagar mark- och miljödomstolens beslut att säga ja till den omdiskuterade tågtunneln Västlänken.

Generellt är verkets jurister nöjda med domen som meddelades i januari och som gav grönt ljus för tågtunneln. Ändå väljer de att överklaga två delar av domen.

Trafikverket vill bland annat kunna påbörja bygget omedelbart, något som domstolen sade nej till med hänvisning till att Göteborgs stadsdetaljplaner ännu inte vunnit laga kraft.

Dessutom vill man att domen ska kompletteras med en möjlighet att kunna söka dispens hos tillsynsmyndigheten för miljöstörande verksamhet.

Läs mer: Domstol ger grönt ljus för Västlänken

”Det gäller särskilt inom ramen för Olskroken planskildhet, där vissa spårarbeten måste utföras nattetid för att inte hindra tågtrafiken”, säger Ulf Edling, verksjurist på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt