TECH

Elon Musks AI-tjänst ska svara med humor och sarkasm

X, plattformen tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk har stora AI-planer.
X, plattformen tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk har stora AI-planer.

Mer sarkasm, mer realtid. Så vill Elon Musk att X nya AI-tjänsten Grok ska slå konkurrenterna.

Publicerad Uppdaterad

Grok är namnet på X, tidigare Twitter, och ägaren Elon Musks nya AI-tjänst. Musk har i dagarna närvarat när politiska ledare och företag från hela världen träffats i Storbritannien för att diskutera artificiell intelligens (AI) och framtidens teknik. Han har även passat på att berätta mer om hur hans egen plattform X jobbar med sin kommande konkurrent till Chat GPT.

Musks version av en "chattrobot", Grok, kommer att vara integrerad med X, men enbart för de betalande premiumanvändarna av plattformen. Enligt AI-avdelningen inom X tar Grok sin inspiration från sci-fi klassikern "Liftarens guide till galaxen" och levererar svar med "humor och sarkasm".

Grok ska även ha tillgång till "realtidsinformation" via X. Exakt hur det ska gå till framgår inte i detalj, men techsajten The Verge skriver att inlägg på X kan utgöra den information som Grok sedan skämtsamt får fram.

Sist en AI-tjänst försökte bygga sin "personlighet" och svar på vad användare på dåvarande Twitter skrev tog det ungefär ett dygn för "roboten", Microsofts Tay, att uttrycka sig grovt kvinnofientligt och antisemitiskt.