ANNONS FRÅN TOYOTA

Toyota bZ4X – en elbil med fokus på driftsäkerhet och avancerad fyrhjulsdrift

Toyota bZ4X är en batterielektrisk SUV som erbjuder hög driftsäkerhet och avancerad fyrhjulsdrift genom den nyutvecklade AWD X-MODE-teknologin.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Advertisement

Toyota har gjort sig känt som ett varumärke som alltid byggt pålitliga bilar av olika storlekar och för olika behov. bZ4X är inget undantag. bZ4X är en batterielektrisk SUV som kombinerar körglädje, ny teknik med aktiva förarassistans- samt avancerade säkerhetsfunktioner som standard för att hjälpa föraren till en trygg och säker färd oavsett väglag eller väderförhållanden. Dessutom har en rad användbara uppdateringar gjorts inför lanseringen i Sverige.

Elbil med avancerad fyrhjulsdrift

Genom att bilen erbjuds med AWD X-MODE förbättras fyrhjulsdriftens prestanda och stabilitet i olika vägförhållanden. Ett användbart system för att hjälpa föraren känna sig trygg och ha en kontrollerad körupplevelse oavsett väglag. I korthet innebär det att när AWD X-MODE aktiveras anpassar systemet kraftfördelningen mellan fram- och bakaxlarna för att maximera grepp och dragkraft. Det övervakar och justerar automatiskt momentet på varje hjul för att säkerställa bästa möjliga framkomlighet och stabilitet. Något som kan komma väl till pass i vårt avlånga land med varierande väglag och väderförhållanden.

Förbättrad precision i beräknad räckvidd och förbrukning

Toyota har också sett över hur systemet redovisar faktisk räckvidd och energiförbrukning för att bättre överensstämma med faktiska förhållanden. Inför Sverigelanseringen så har Toyota bland annat förfinat och förbättrat precisionen i den beräknade räckvidden genom att minska räckviddsbufferten från 40 km till 25 km. Dessutom har en situationsanpassad beräkning införts för att bättre visa räckvidden med aktiv klimatkontroll.

Tidigare var den visade förbrukningen högre än förväntat eftersom den inkluderade en beräknad laddförlust på cirka 10%. Genom en uppdatering visar Toyotas bZ4X nu den faktiska förbrukningen som är cirka 10% lägre.

Snabbare laddning - effektivare körning

Nu går det även att uppleva en nästan fördubblad räckvidd med snabbladdning utan begränsningar i Toyota bZ4X, tack vare den senaste uppdateringen som justerar snabbladdnings-begränsningen från 2 gånger per dygn till 3,8 gånger per dygn. En välkomnad och användbar uppdatering inte minst vid längre resor.

Tryggare bilresa med säkerhetssystemet T-Mate

Säkerhet blir allt viktigare i trafiken och är en särskilt viktig del i valet av bil för många. I bZ4X så finns ett säkerhetssystem som heter T-Mate som är specifikt designade för att skydda förare som passagerare och andra trafikanter. T-Mate är utformat för att ge stöd och öka säkerheten, oavsett om det handlar om parkering, färd på motorväg eller navigering genom stad. Exempel på funktioner i T-Mate är bland annat Advanced park som ger möjlighet att parkera bilen från mobiltelefonen, Autobromssystem som även fungerar i korsningssituationer och Safe Exit Assist som varnar vid dörröppning om en cyklist eller annan bil närmar sig.

10 års förlängd EV-batterigaranti för bZ4X

Med sin 25-åriga erfarenhet av elektrifiering kan Toyota erbjuda en förlängning av garantitiden för EV-batteriet i bZ4X. Vid köpet inkluderas en 8-årig/160 000 km EV-batterigaranti som täcker eventuell försämring av kapaciteten. Dessutom har kunderna möjlighet att förlänga garantin upp till 10 år eller 1 000 000 km genom att följa Toyota's serviceprogram hos en auktoriserad Toyota-verkstad. Den utökade garantin täcker alla fel på EV-batteriet, inklusive om kapaciteten sjunker under 70%. Därmed erbjuds en trygg och pålitlig garanti för bZ4X-ägare.

Läs mer om Toyotas bilgaranti.

Toyota lanserar tio nya elbilar till 2026

Fram till 2026 planerar Toyota att lansera inte mindre än tio nya elbilar. Genom att introducera fler elbilsmodeller i alla möjliga olika storlekar strävar Toyota efter att erbjuda ett brett utbud av elektriska bilalternativ för att kunna möta olika kunders behov och förutsättningar.

Upptäck bZ4X!