ANNONS FRÅN AQ ENGINEERING

Stor satsning på ingenjörskompetens i norr

Utsikt över Östersund från Gustavsbergsbacken. Foto: Göran Strand

Sedan 2002 tillhandahåller AQ Engineering i Torslanda hög ingenjörskompetens och tekniskt stöd åt bland annat fordonsindustrin och försvarsindustrin. Nu växer företaget och etablerar nya kontor i både Västerås och Östersund.

Publicerad Uppdaterad

Som ett renodlat ingenjörsbolag inom koncernen AQ Group tillhandahåller AQ Engineering ingenjörer med kompetens inom produktutveckling, konstruktion, projektledning och systemutveckling. Nu gör företaget en större satsning i norra Sverige för att komma närmare den tekniska utveckling som sker där.

– I samarbete med en större kund inom försvarsindustrin som finns i norr har vi etablerat ett kontor för ingenjörstjänster i Östersund. Det gör att vi kan bemanna våra kontor med ingenjörer som jobbar rakt mot deras projekt, säger David Breideby, platschef för Östersundskontoret.

Expanderar på väl utvalda platser

Att valet föll på Östersund finns det flera anledningar till. Förutom att företaget kommer närmare kunden, har den populära vinterorten både stadspuls och fjällmiljö, och en närhet till det mesta. Det möjliggör en livssituation utan stress som kan vara efterlängtad av storstadsingenjören. Samtidigt satsar AQ Engineering också på ett kontor i den vackra mälarstaden Västerås, som har mycket att erbjuda framtidens industrier.– I Västerås utvecklas morgondagens teknik och staden har blivit Sveriges energikompetenscenter tack vare sin långa industrihistoria och kluster av högteknologiska företag. Hos AQ i Västerås har man nära både till producerande systerbolag och världsledande kunder. Vi expanderar vårt redan starka erbjudande här för att bli en självklar samarbetspartner, säger Johan Lindström, platschef för Västeråskontoret.

Ta reda på mer om AQ Engineerings karriärmöjligheter.

Satsar för att frigöra kompetenser

Enligt David Breideby kan det finnas begränsningar bland just ingenjörer att lämna storstäderna för mindre orter, eftersom det upplevs svårt att finna kvalificerade jobb. Genom satsningen på de nya kontoren hoppas AQ Engineering ändra på det.

– Det finns en inlåsningseffekt kring dessa starka kompetenser idag. De är eftertraktade i hela landet men blir fast i storstäderna. Nu skapar vi förutsättningar för dem att flytta till platser där det bedrivs stora, nytänkande industriprojekt och där de verkligen behövs. I samband med det kan de också få en bättre balans mellan jobb och fritid, säger han.

Genom att vara en del av AQ Group får ingenjörerna verka inom flera olika affärsområden och marknadssegment. Att arbeta nära tillverkningsprocesserna är något som medarbetarna värderar högt.

– Att arbeta för en världsomfattande koncern inom teknik och tillverkning på en mindre ort i Sverige är en unik möjlighet och ett steg in i framtiden där kompetens och affärsverksamhet inte längre är begränsat till stora städer. För framtidens ingenjörer är detta viktigt inte bara ur en yrkesmässig aspekt utan också ur ett holistiskt perspektiv där karriär, kompetens och livspussel samspelar, avslutar David Breideby.

Om AQ Engineering:

AQ Engineering utvecklar skräddarsydda systemlösningar och tillhandahåller tjänster inom design, konstruktion & projektledning. Företaget är helägt av AQ Group AB som är en global tillverkare av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har runt 7 000 anställda och finns i sexton länder fördelat på fyra kontinenter. Genom samarbetet med AQ Group erbjuder AQ Engineering ett helhetsåtagande kring koncept- & utvecklingsarbete till industrialisering och fullskalig produktion.

Läs mer här.