ANNONS FRÅN RITTAL

Originalet digitaliseras när Rittal går mot Industri 4.0

Foto: Rittal

Digitala, värdeskapande processer, nya kompakta kapslingar och en smart fabrik som är i full gång. Så möter Rittal framtiden med Industri 4.0-principen som riktmärke – ett sömlöst gränssnitt mellan människor, maskiner och data.

Publicerad Uppdaterad

Kompaktskåpet AE uppfanns 1961, betraktas som originalet och har sedan dess massproducerats av Rittal i över femtio år. Idag har mer än 35 miljoner skåp mött dagens starka industriljus världen över, vilket gör skåpet till den mest populära kompakta kapslingen någonsin.

Men den digitala transformationen skapar nya utmaningar också för Rittal. Därför har företaget nu utvecklat och lanserat nya produkter – AX kompaktapparatskåp och KX smålådor – för att möta de behov och möjligheter som uppkommit genom digitaliseringen. I samband med denna utveckling har man även gjort en mycket stor investering i en ny fabrik.

– Vi har lyssnat på marknaden, och för att möta kraven på en digitaliserad industri har vi utvecklat en ny generation av kompakta och små kapslingar och fått in värdeskapande processer i utvecklingsarbetet. Alla våra kärnprodukter har blivit helt omarbetade och svarar upp mot vad den nya Industri 4.0-principen kräver, säger Anders Sjölin, Scandinavian Product Manager.

Tack vare den digitala omvandlingen har Rittal kunnat effektivisera hela värdekedjan vid tillverkning av apparatskåp och ställverk. Företaget erbjuder integrerade lösningar genom hela värdekedjan: från digitala artikeldata och produktkonfiguratorer till konstruktions- och arbetsförberedelseprocessen där de nya kompakta och små kapslingarna är integrerade.

– För kunderna betyder det förbättringar som effektiviserar deras värdeskapande processer till exempel beträffande beställningar och leveranser samtidigt som flexibiliteten och tillförlitligheten förbättras. Får vår del kan vi serva eftermarknaden på ett annat sätt. I slutändan handlar det om att både vi och våra kunder ska kunna producera och leverera så effektivt som möjligt. Vi knyter ihop hela säcken för våra kunder!

AX och KX tillverkas i Haiger på världens mest avancerade tillverkningsanläggning för kompakta och små kapslingar. Den har nyligen byggts i enlighet med Industri 4.0-principerna. En högt automatiserad tillverkning, tillsammans med närliggande distributionscenter (GDC), möjliggör sömlöst orderuppfyllande, vilket garanterar kontinuerlig tillgång till standardprodukter och tillbehör.

– Produkten har funnits under lång tid och installerats runt om i världen i många olika applikationer och förutsättningar. Utvecklingsarbetet av ersättarna AX/KX har pågått länge och första spadtaget till nya fabriken togs 2016. Resultatet blev en toppmodern fabrik och en produkt som överträffar originalet!

Om Rittal:

Sedan starten 1961 har Rittal utvecklats till en världsledande leverantör av apparatskåp, strömfördelning, klimatisering, IT-infrastruktur samt mjukvaror och service. Idag erbjuder "Rittal – The System" en perfekt anpassad systemplattform. Genom en kombination av innovativa produkter, framtidsorienterade konstruktionslösningar och global service kan vi uppfylla alla tänkbara krav inom en mängd olika branscher – från maskin- och anläggningskonstruktion och bilindustri till informationsteknologi.

Läs mer på: www.rittal.se