ANNONS FRÅN SKANDIA

“Att personalen mår bra är det viktigaste av allt”

För att vara en attraktiv arbetsgivare inom tekniksektorn krävs mer än bara konkurrenskraftiga löner. Att investera i medarbetarnas välbefinnande och säkerställa en långsiktig trygghet är något som Göteborgsbaserade Oaks har tagit på stort allvar med hjälp av Skandia.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

– Att personalen mår bra är det viktigaste av allt, för utan sina medarbetare är man ingenting. Mår personalen bra märker kunderna det vilket genererar resultat och lönsamhet, säger Emil Carlberg, vd för Oaks.

Optimering av inomhusklimatet och tillväxt

Oaks grundades 2018 med en tydlig målsättning: att optimera inomhusklimatet till minimal energikostnad. Med huvudsakligen större fastighetsbolag som kunder, och en särskild inriktning på befintliga byggnader, har Oaks på kort tid upplevt en imponerande utveckling.

– Sedan starten för fem år sedan har vi gått från noll till en förväntad omsättning på cirka 150 miljoner kronor i år. Vår framgång är en direkt följd av våra lojala kunder, och vi är stolta över att ha etablerat samarbeten med 13 av de 20 ledande fastighetsägarna i Sverige. Vår huvudinriktning är att optimera energianvändningen i befintliga byggnader men även i nyproduktion, och det är genom detta dedikerade arbete som vi fortsätter växa och skapa värde, berättar Emil Carlberg.

Oaks vision innebär att alltid ifrågasätta gamla sanningar och uppmuntra sina anställda att utforska nya vägar och ingångar.

– Vi strävar alltid efter att effektivisera och förbättra. Vår ambition är att vara innovativa och ha ständigt pågående idéer. Vi testar, utforskar och rör oss framåt hela tiden och följer inte bara utvecklingen utan driver den också, förklarar Emil Carlberg.

Emil Carlberg, vd Oaks.

Helhetspaket med Skandia

I sin strävan efter effektivisering och förbättring betonar Oaks även vikten av att vara en attraktiv arbetsgivare. Samarbetet med Skandia har varit avgörande.

– Vi sätter personalen i fokus även om det låter som en klyscha. Att erbjuda våra anställda optimalt skydd, försäkringar och pensioner är för oss grundläggande hygienfaktorer idag. Därför valde vi ett helhetspaket med Skandia, säger Emil Carlberg.

Skandia erbjuder ett omfattande utbud av tjänster som sträcker sig långt bortom traditionella försäkringslösningar. Med fokus på att skapa en helhetsupplevelse för sina kunder inkluderar deras tjänsteportfölj allt från skräddarsydda tjänstepensioner och vårdförsäkringar till hälsoförsäkringar med proaktivt stöd vid psykisk ohälsa. Genom att erbjuda lösningar som anpassar sig till individuella behov positionerar sig Skandia som en strategisk partner för både företag och deras anställda. Christian Öhrn, företagsrådgivare på Skandia, berättar mer:

– För att locka och behålla kompetenta medarbetare idag krävs ett attraktivt förmånspaket som inkluderar hälso- och vårdförsäkringar samt en heltäckande tjänstepension. Vi på Skandia erbjuder en prisvärd helhetslösning som säkerställer långsiktig trygghet och ekonomisk stabilitet för både nuvarande och framtida behov.

Christian Öhrn, företagsrådgivare Skandia.

Han lyfter också fram nyckelfaktorerna för att vara en attraktiv arbetsgivare, speciellt inom tekniksektorn.

– Konkurrensen om kvalificerade medarbetare är intensiv. Det kräver mer än en konkurrenskraftig lön för att locka och behålla talanger. Idag är individer ofta väl medvetna om förmåner och värdesätter ett omfattande förmånspaket, inklusive lön, tjänstepension, sjukförsäkring och andra fördelaktiga förmåner. Frågor som 'Vad händer om jag blir sjuk?' och 'Hur ser min pension ut?' är viktiga. Vi strävar efter att erbjuda ett förmånspaket som inte bara tilltalar nuvarande behov utan också säkerställer långsiktig trygghet och välbefinnande samt att jobba mer proaktivt, säger Christian Öhrn.

Både Emil Carlberg och Christian Öhrn är överens om att det handlar om människan. Att framtidens arbetsgivare inte enbart kan se till nutid utan också behöver säkerställa en trygg framtid för sina anställda.

– Att skapa en grundläggande trygghet och göra nödvändiga avsättningar är otroligt viktigt. Ett tips till startups är att inkludera dessa avsättningar med pensionssparande och andra liknande åtgärder i budgeten redan från början. Att se det som en del av företagets kostnader är avgörande, säger Emil Carlberg och får medhåll från Christian.

– Vi är stolta över att vara valet för Oaks tjänstepension, vårdförsäkring, hälsoförsäkring med förebyggande stöd vid psykisk ohälsa och stress. Vårt erbjudande innefattar tillgång till kvalificerad hjälp via Hälsosluss, inklusive kontakt med psykolog, hälsovägledare och fysioterapeut. Oavsett om utmaningarna är relaterade till arbete eller privatliv, som exempelvis i en krävande skilsmässa, är vi här för att fånga upp saker tid och erbjuda extern hjälp när det behövs, avslutar Christian Öhrn.

Läs mer om Skandias förmånspaket här.

Skandia är sponsor till 33-listan 2023, läs mer här.