ANNONS FRÅN KIA

Allt fler kan ställa om till laddbara bilar

Bilbranschen är inne i ett skifte. Länge var det få förunnat att köra en laddbar bil – tillgänglighet, pris och räckvidd har satt käppar i hjulen. Men branschen kan förändras, så att fler kan köra med mindre påverkan på miljön. Den inställningen har gjort att Kia är störst i Sverige på laddbara bilar sedan 2018.

Publicerad Uppdaterad

Begränsad räckvidd och höga priser brukar ofta nämnas som de stora nackdelarna när det gäller laddbara bilar. Många vill köra med mindre påverkan på miljön men de alternativ som erbjuds vänder sig till några få. För att en förändring ska ske måste laddbara motoralternativ vara tillgängliga för många. Och som tur är går utvecklingen framåt. Och priserna nedåt.

Dagens laddbara motoralternativ gör att de flesta klarar sig alldeles utmärkt till och från jobbet, hämtning, lämning och även längre sträckor – bara på el. Infrastrukturen kring laddstationer blir allt mer utbredd utmed våra större vägar och laddboxar blir en vanligare syn i garage, på parkeringsplatser och vid privata tomter. Utvecklingen är ett faktum, men hur är det med tillgängligheten?

Laddbara bilar har inte varit vanliga på den privata marknaden på grund av för höga priser. Tills nu, det vill säga. Kia har nu en kampanj kring privatleasing för att göra laddbara bilar mer tillgängliga för många – inte bara några få – så att allt fler kan upptäcka miljöfördelarna och enkelheten med att köra laddbart. Exempelvis kan du privatleasa en laddhybrid från 2 995 kr i månaden eller en ren elbil från 3 495 kr i månaden.

Kia Sorento kommer som laddhybrid Foto: KIA

En samlad elfarenhet

Sedan 2018 är Kia marknadsledare på laddbara bilar. Redan nu är över hälften av försäljningen laddbar och målet för 2021 är inställt på 80 procent försäljning. Alla Kias laddbara bilar bygger på deras långa erfarenhet av elektrifiering – eller elfarenhet, kort och gott.

Kia ger även sina kunder marknadens längsta nybilsgaranti från fabrik. Den sjuåriga garantin gäller även EV-batteriet i Kias laddbara bilar vilket gör det tryggt för privatpersoner att satsa på ett laddbart alternativ.

Läs mer om Kias förmånliga privatleasingerbjudanden på laddbara bilar

Skillnaden på Kias el-, plug-in hybrid- och hybridmotor

Kias rena elbilar drivs helt och hållet på el och laddas via en laddbox eller laddstation. Räckvidden är upp till hela 45 mil. Ännu längre i stadstrafik. Elbilar släpper ut 0 gram koldioxid under körning.

Plug-in hybrid drivs både av en elmotor och en förbränningsmotor. Laddas även via laddbox eller laddstation. Räckvidden på el är upp till 53 km (Kia Optima Plug-In Hybrid).

En hybrid har även den el- och förbränningsmotor men laddas inte via eluttag. Bilen laddar sig själv vid körning.