Elon Musk kallade hjältedykare pedofil

2018-07-16 13:46  
Foto: TT

En brittisk dykare som deltog i insatsen för att rädda de tolv pojkar som satt fast i en grotta i Thailand överväger att stämma Teslas vd Elon Musk, sedan denne kallat dykaren för ”pedofil”.

(Artikeln har uppdaterats)

I samband med att pojklaget skulle evakueras erbjöd sig Musk att hjälpa till. Entreprenören erbjöd bland annat räddningsarbetarna en specialdesignad miniubåt.

Farkosten kom dock aldrig till användning och en av dykarna, Vernon Unsworth, hävdade häromdagen att Musks ubåt bara var ett pr-trick och att den inte skulle ha varit användbar.

Läs mer: Elon Musk skickar ubåt till instängda pojkarna

Under söndagen slog Musk tillbaka med en rad tweets där han kallade Unsworth för pedofil, tweets som han senare raderade.

Den brittiske dykaren säger nu att han inom kort kommer att fatta beslut om huruvida han ska vidta rättsliga åtgärder efter Musks utspel.

Pojkarna och deras tränare räddades från grottan i förra veckan efter att ha suttit instängda i över två veckor.

Ber om ursäkt

Musk ber den brittiska dykaren om ursäkt. Han kallade Vernon Unsworth för pedofil sedan denne sågat entreprenörens erbjudande att använda en miniubåt för i räddningsinsatsen. Unsworth beskrev Musks erbjudande som ett pr-trick.

”Hans handlingar gentemot mig rättfärdigar inte mina handlingar gentemot honom, och därför ber jag Herr Unsworth och de företag jag representerar om ursäkt”, skriver Musk på Twitter.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt