Innovation

Walmart patenterar kundvagn som mäter puls och kroppsvärme

Foto: Pixabay

Enligt butikskedjan ska deras patent hjälpa personalen att anpassa besökarens upplevelse. Kundvagnens biometriska handtag samlar in data om shopparens allmäntillstånd och skickar informationen till Walmarts server.

Publicerad

Walmarts patentansökan har titeln System And Method For A Biometric Feedback Cart Handle. Det handlar om en kundvagn som är utrustad med biometriska handtag. De kan känna av shopparens hjärtfrekvens, kroppsvärme, gripkraft och gånghastighet. Tekniken sägs vara till för att samla in information till personalen så att de kan ge ett bättre kundbemötande (och därmed sälja fler produkter). Detta rapporterar Motherboard.

Den har också en pulsmätare som kan känna av när en person håller på att svimma, exempelvis om kroppstemperaturen skulle stiga i väldigt snabb takt. Då skickar kundvagnen ut en varning till personalen så att de snabbt kan assistera shopparen. Om det skulle uppstå en nödsituation kan den också sätta igång ett alarm inne i butiken så att kunden kan få akut medicinsk hjälp.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här