Innovation

Stora Enso i samarbete med hållbara startups

Tjeckiska Miwa utvecklar ett system för distribution och försäljning utan förpackningar. Foto: Cavan Images/Miwa
Miwas behållare kan återanvändas, för att minska mängden förpackningar. Foto: Cavan Images/Miwa
Sulapac ingick i första omgången av Stora Ensos acceleratorprogram. Tillsammans har bolagen utvecklat ett sugrör gjort av träfibrer med naturliga bindemedel. Foto: Ania Obminska

De står bland annat bakom en engångsborste i papper, en mobil materialtork och ett förpackningssystem. Det här är de nya, unga bolagen som ska få hjälp av Stora Enso att växla upp.

Publicerad

Skogsindustrikoncernen Stora Enso ska nu för andra gången köra igång sitt acceleratorprogram, i samarbete med Aalto University Developing Entrepreneurship och Vertical Accelerator. Den här gången ligger fokus särskilt på cirkulära lösningar.

– Med de globala megatrender som vi ser kommer den cirkulära ekonomin att spela en viktig roll under de kommande åren, såväl för företagen som för samhället i stort. Vi samarbetar med startup-företag för att utforska hur Stora Enso bäst kan bidra. Vi har fantastiskt positiva erfarenheter från vårt första Acceleratorprogram som har resulterat i två pågående samarbeten inom förnybara lösningar med Sulapac och Trä Group, säger Malin Bendz, global HR-chef hos Stora Enso i ett pressmeddelande.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här