Populärteknik

Sluta skrik när bruset försvinner

Plantronics Voyager Pro
Plantronics Voyager Pro

Ett nytt headset med dubbel brusreducering lanseras av amerikanska Plantronics.

Publicerad

”Voyager Pro” heter setet som är en vidareutveckling av företagets förra professionella modell – Voyager 510. Båda är avsedda för Bluetooth.

Den stora skillnaden jämfört med det gamla heter ”Audio1Q2” – digital signalbehandling(DSP) som reducerar brus och andra störningar åt två håll, både inåt och utåt. Den som pratar i headsetet märker betydligt mindre av bruset från sin omgivning.

Mottagaren, som brukar störas av samma brus, märker också en påtaglig reducering av störningarna. Resultatet blir ett renare ljud för båda parter. De behöver inte längre skrika åt varandra.

Det nya setet är även bekvämare än det förra, tack vare en örongel av mjukt silikongummi som formats så att trycket mot örat fördelas jämnt.

Andra finesser är:

Tre olika metoder av typen ”Wind Smart” – som begränsar vindstörningar.

En ”Equalizer” som tack vare 20 band dels minimerar risken för röstförvrängning, dels ställer in sig automatiskt och anpassar ljudet till hur omgivningen är.

Så kallad Multipoint-teknik som gör att det går att anpassa headsetet, via Bluetooth, till två enheter samtidigt, till exempel en mobiltelefon och en bärbar dator.

Låg vikt, 17 gram.

I slutet av juli kommer den till Sverige.