Populärteknik

Släng dina
e-postadresser

De som kör e-post via Hotmail kan koppla fem nya adresser till sitt konto. Bra för den som vill ha tillfälliga adresser som sedan kan kastas.

Publicerad

Microsoft erbjuder dem som har ett e-postkonto hos Hotmail att koppla fem nya adresser till sitt konto. Då behöver man bara logga in på ett konto och ända kunna hantera sex olika adresser.

Målgruppen är de som inte vill lämna ut sin ordinarie adress för att exempelvis registrera sig på någon webbtjänst eller skicka e-post till någon som man inte riktigt litar på. Exempelvis en sajt som man misstänker säljer den egna adressen eller använder den för att skicka spam.

Hotmail och andra e-posttjänster har redan en liknande funktion där man väljer att koppla ihop den ordinarie adressen med en nya via ett plustecken.

Exempelvis ”nyteknik+nyheter@hotmail.com”. Men då avslöjas ändå den ”riktiga” adressen ”nyteknik@hotmail.com”.

I den nya tjänsten erbjuds användarna av Hotmail att skapa fem nya adresser till sitt konto per år. Som mest tillåts man efter tre år att ha femton olika adresser.

En annan e-posttjänst som erbjuder flera adresser till ett konto är Yahoo Mail Plus. Men den kostar pengar medan Hotmail är gratis.