Innovation

Rymdsallad lika näringsrik som om den odlats på jorden

Astronauterna på ISS provsmakade den första rymdodlade salladen i augusti 2015. Foto: Nasa

Sallad som odlats på den Internationella rymdstationen, ISS, är lika god och nyttig som om den hade odlats i ett växthus på jorden, visar en ny studie.

Publicerad

I augusti 2015 fick astronauterna ombord på ISS för första gången äta egenodlad mat. De fick spisa romansallad som de omsorgsfullt odlat i ett litet växthus.

Salladen var enligt utsago god, men hur näringsrik var den egentligen?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här