Populärteknik

Öka usb-laddarens effekt

Charge DR ökar laddningseffekten från datorns usb-kontakt Foto: Digital Innovations
Charge DR ökar laddningseffekten från datorns usb-kontakt Foto: Digital Innovations

En liten effektökare gör det möjligt att ladda surfplattan och smartmobilern mycket snabbare från laptopens usb-kontakt.

Publicerad

Strömmen från usb-kontakten på en laptop räcker oftast inte till för att ladda en pekdator eller smartmobil. Och om det går tar det ofta mycket lång tid. Men en ny liten manick löser problemet. Den heter Charge Dr från Digital Innovations och har formen av en usb-pinne.

Med den inkopplad mellan det som ska laddas och datorns usb-kontakt kan en smartmobil laddas dubbelt så snabbt och en surfplatta fyra gånger snabbare.

Exakt hur det fungerar framgår inte av tillverkarens webbplats. Men i ett pressmeddelande skriver Digital Innovations att Charge DR låter datorns kretsar för strömförsörjning och den anslutna apparaten samarbeta med varandra.

Nyhetstjänsten Cnet bekräftar att det fungerar. Deras testare pluggade in en Ipad i en laptop från HP och möttes av beskedet "Ingen laddning". Men med Charge DR satte uppladdningen igång.

USB-laddaren sägs även fungera tillsammans med fristående usb-laddare och laddare som ansluts till bilens cigarettändarkontakt. Men då går laddningen bara 20 procent snabbare.

Försäljningen av laddförstärkaren startar i mars och priset i USA blir motsvarande 200 kronor.