Tekniknyheter

Ny Teknik ökar kraftigt – inleder 2019 med rekord

Per Danielson, chefredaktör Ny Teknik. Foto: Jörgen Appelgren
Per Danielson, chefredaktör Ny Teknik. Foto: Jörgen Appelgren

Allt fler fortsätter att upptäcka Ny Tekniks redaktionella innehåll. Under årets inledande veckor noterar nyteknik.se i snitt mer än 300 000 besökare per vecka. Faktum är att aldrig tidigare har så många läst, kommenterat och delat Ny Tekniks artiklar.

Publicerad

Ny Teknik befäster sin ställning som Sveriges största teknikmedia. Räckvidden för papperstidningen ligger stadigt på 216 000 läsare per nummer samtidigt som onlinetrafiken fördubblats under de senaste två åren. Ett stort trendbrott syntes i november i fjol då milstolpen en miljon besökare på en månad passerades med råge. Trenden håller i sig under inledningen av 2019. Faktum är att aldrig har så många läst Ny Teknik som nu. Förra veckan hade nyteknik.se 327 854 besökare. Det är den näst bästa veckan någonsin för Ny Teknik. Veckan innan var nämligen ännu starkare med 341 011 besökare. Trenden med drygt en miljon besökare per månad ser också ut att hålla i sig.

– Otroligt kul att våra satsningar ger resultat. Vi är en av få svenska tidningar som investerar i att ha reportrar ute på fältet för att skapa unikt och relevant innehåll till våra läsare. Vi ser en tydlig breddning av läsargruppen. Vi når fler yngre och fler kvinnor än någonsin. Det är även ett bevis på att teknikintresset breddar sig samt att allt fler måste ha koll på den tekniska utvecklingen för att kunna utveckla sig själva och sina företag, säger Per Danielson, chefredaktör på Ny Teknik.

Läsarstatistiken visar att fordon (inte minst elbilsutvecklingen), energi, innovation och tech är fyra områden där intresset stadigt ökar. Det är också fyra områden där stora delar av läsarguppen engagerar sig i Ny Tekniks kommentarsforum. Totalt genererar läsarna cirka 9000-11 000 kommentarer på månad. Förra veckan lästes artikeln om hur elbilars räckvidd påverkas av värme och kyla mest. Och veckorna innan har en nyupptäckt ö, Koenigsegg och skandaltyngda Huawei lockat stort intresse.

– Många av våra läsare är extremt kunniga och bidrar med insikter och kunskaper till andra läsare. Så klart är det väldigt värdefullt för oss och ger en extra tyngd till det vi skriver. Vi ser hur teknikutvecklingen cirklar runt fyra viktiga områden: elektrifiering, automatisering, digitalisering och hållbarhet. Det är också där vi lägger extra kraft på att ge läsarna förklarande grafik, fördjupande reportage, nyheter och debatter, säger Per Danielson.

”Ny Teknik ska vara närvarande där det händer”

Han säger att Ny Tekniks ambition är att fortsätta växa i alla kanaler och vara det självklara valet för teknikintresserade svenskar.

– Jag tror mycket på att vi ska vara närvarande där det händer. Den här veckan åker exempelvis vår reporter Simon Campanello till London på onsdag där han ska följa det högintressanta eventet Samsung unpacked. Bara dagar senare åker reportern Kalle Wiklund till Barcelona för att bevaka mobilmässan MWC 2019. Just nu har vi dessutom reporter Ania Obminska på plats i teknikens högborg: Palo Alto. Vad hon skriver hem om därifrån håller vi däremot på ett tag till.

Ny Teknik Premium har i skrivande stund cirka 40 000 aktiva läsare. En premiumläsare har tillgång till allt innehåll online och den som väljer Ny Teknik Premium Total får även papperstidningen hemburen i brevlådan varannan vecka. Är du nyfiken på att bli premiumkund? Kika på ett kanonbra erbjudande här.