Populärteknik

Klarar Ny Teknik av det jättelika legobygget på 12 timmar?

Viktor Krylmark, digital redaktör på Ny Teknik, med legobygget. Foto: Anna Orring
Viktor Krylmark, digital redaktör på Ny Teknik, med legobygget. Foto: Anna Orring

Den 7 november sänder Ny Tekniks redaktion med gäster live på Youtube under 12 timmar. Klarar vi av att bygga ihop de 4 108 legobitarna i tid?

Publicerad

Se legobygget live här!

Bänka dig framför datorn, nu på torsdag drar Ny Teknik igång en maratonsändning på vår nystartade Youtube-kanal. Under 12 timmar den 7 november kan du följa redaktionen när vi bygger ihop en grävmaskin av modell Liebherr R 9800 – i lego!

För att få ihop de 4 108 bitarna i tid har vi bjudit in ett helt gäng namnkunniga gäster till studion. Tanken är att samla intressanta teknikpersoner runt det som vi och våra läsare är mest intresserade av – att lösa problem och ta sig an tekniska utmaningar.

Bland besökarna finns Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand, Internetstiftelsens säkerhetschef Anne-Marie Eklund Löwinder och Daniel Stenberg som har skapat Curl – ett av världens mest använda datorprogram.

– Vi vill testa ett nytt format där vi bakar ihop ett lågintensivt legobyggande med intervjuer med spännande teknikpersoner. Och så kändes idén med en långsändning väldigt kul, och som ett bra sätt att starta igång vår Youtube-kanal, säger Viktor Krylmark som är digital redaktör på Ny Teknik.

Vad kan man vänta sig av sändningen?

– Vi bygger tillsammans med gästerna. Det är typ det som ska hända, och vi har tolv timmar på oss. Stelt? Kanske. Underhållande? Vi hoppas det! Samtalen med gästerna vet vi kommer att bli intressanta, men det ska också bli kul att se vad som händer med vuxna människor som varit instängda i ett rum med massor av legobitar lite för länge.

Du kan följa sändningen live på Ny Tekniks Youtube-kanal från klockan 08.00 till 20.00 den 7 november. Du kommer så klart också att hitta sändningen på nyteknik.se.

Gäster och tider

09.00: Anne-Marie Eklund Löwinder – säkerhetschef på Internetstiftelsen.

09.30: Jack Werner – jobbar med källkritik och spökhistorier.

10.00: Maria Norberg – grundare av Teknikkvinnor.

10.30: Ulrika Lindstrand – ordförande Sveriges Ingenjörer.

13.00: Daniel Stenberg – kodaren bakom program som Curl och Libcurl.

14.00: Patric Jensfelt – robotforskare och professor vid KTH.

15.00: Karin Nygårds – lärare, programledare och digitaliseringsexpert.

17.00: Malin Strand – sakkunnig fossilfritt Sverige, och ingenjör.