Premium

Hemarbetet säkras – ABB:s anställda skriver på distansavtal

Efter att hemarbetet blivit något av en ny standard under pandemin kommer nu de formella ”distansavtalen”. Ledningen på ABB – där över tusen anställda skrivit under – menar att det skapar struktur och trygghet. ”Det viktigaste är att det är frivilligt för den anställde”, säger Camilla Frankelius, chefsförhandlare på Sveriges Ingenjörer.

Publicerad

När Shlomy Allalouf slår sig ner vid sitt skrivbord hemma i lägenheten i centrala Västerås så gör han det numera med ett avtal med sin arbetsgivare i ryggen. 52-åringen, med mer än 20 år på ABB bakom sig, arbetar som gruppledare för ABB Robotics på global nivå och vet nu att han får jobba hemifrån under hälften av veckans dagar. 

Den globala faktorn gör att Shlomy Allalouf var van vid digitala möten och distanssamarbeten med kollegor redan innan pandemin. Att nu får sitta hemma minst hälften av veckans dagar och att göra det på ett organiserat sätt ser han bara positivt på. Han menar att det avtal han skrivit på är ett ”generöst erbjudande” från hans arbetsgivare.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här