Digitalisering

Han ska hjälpa Malmös nästa spelsuccé

Peter Lübeck blir programansvarig på Minc Game. Foto: Minc
Peter Lübeck blir programansvarig på Minc Game. Foto: Minc

Malmöinkubatorn Minc startar ett nytt program som ska föra fram Malmös nästa spelstjärnor. Ansvarig för satsningen blir Peter Lübeck, med bakgrund på Tarsier Studios.

Publicerad

Illusion Labs, Simogo och Mediocre – på sista tiden har flera Malmöbaserade spelföretag gjort sig kända utomlands.

För att främja morgondagens spelstjärnor drar inkubatorn Minc nu igång satsningen Minc Game. Målet med drivhusets nya program är att hjälpa bland annat programmerare och entreprenörer med bra spelidéer att starta egna studios.

Minc Game är en vidareutveckling av Game Startup Academy, en programserie som hölls under hösten 2016 med fem föreläsningar skräddarsydda för stadens unga spelbolag.

– Vi hade över 60 sökande till 20 platser och engagemanget under programmet var över all förväntan. Malmö har dessutom en uppsjö av utvecklartalang inom spelindustrin, så det ska bli kul att se vad som blir resultatet av inkubatorn, säger Mårten Öbrink, vd på Minc.

Läs mer:

Ansvarig för Minc:s nya spelsatsning blir Peter Lübeck, som med bakgrund hos bland annat Tarsier Studios, som har tagit fram sucéer som Little Big Planet PS Vita.

– Siffror från fjol visar att Malmö har 4,8 gånger fler spelstudios per capita än London, och dessutom är det extremt hög kaliber på bolagen. Vår förhoppning nu är att det ska bli ännu enklare att sätta upp en egen spelstudio om man har en spelidé man filat på ett tag, något som kommer stärka Malmös spelscen ytterligare, säger Peter Lübeck.

Minc Game igång under våren och kommer att ha plats för fem till åtta uppstartsbolag. Bolag som antas till programmet kommer bland annat att få hjälp med att fram utvecklings- och affärsplaner.

Sista datum för ansöka om plats i spelinkubatorn är satt till i början av mars.