Innovation

Han dödar bakterier på ett smakfullt sätt

Johan Sjöholm, vd på Pastair, tar kål på mikroorganismer i juice och ost. Foto: Adam Haglund

Skånemejerier testar en ny metod för att ta kål på mikroorganismer i juice med hjälp av aktivt syre. Då skonas såväl smak som nyttigheter, samtidigt som energinotan sjunker markant.

Publicerad

Värm och kyl sedan. Så har flytande livsmedel pastöriserats i mer än 100 år. Och visst dör mikroorganismerna. Dessvärre tar även smak och vitaminer stryk.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här